teisipäev, 24. oktoober 2023

Tenerife: 2. päev

Teine koolituspäev oli väga praktiline.

Teine koolituspäev keskendus keha ja vaimu tasakaalu leidmisele. 

Hommik algas joogaga, millele järgnes mediteerimine. See oli nii mõnelegi esmakordne kogemus. Praktiseeriti erinevaid mediteerimistehnikaid, kuidas tänada oma aju, tehnikaid, mida saab kasutada igal ajal ja igal pool, lihtsalt peab harjutama. Mõistust tuleb osata suunata õigesse kohta ning see vajab harjutamist. Koolitusel kõlas tihti lause: "Ainuke aeg, mil me tõsiselt elame, on praegu ja nüüd", sest ainult sina ise oled tähtis.

Õppisime, et oma emotsioone ei tohi alla suruda. Kui emotsiooni suruda tagasi või mitte välja näidata, siis ta tuleb tagasi ja veel võimsamana. Emotsioonide välja näitamine pole üldse paha. 

Tuleb võtta inimesi ja olukordi nii nagu on, mitte nii, nagu sina ootad, et nad peaksid  olema.

Kõige parema tunde annab aga oskus tänada: tänada oma aju iga asja eest, mida teed, tänada iseennast. Tuleb olla tänulik iga pisikese asja eest, isegi nendel päevadel, kui ei suuda anda endast maksimumi. Keegi meist pole superinimene. Emotsioone ei tohi alla suruda. 

Tänane päev andis praktilisi nõuandeid, kuidas osata oma emotsioone mitte alla suruda, kuidas lõdvestuda, osata praktiseerida  lõdvuetusmeetodit, mida saaks edukalt kasutada ka klassiruumis lastega. Õppisime visualiseerimismeetodeid aju rahustamiseks ning ärevuse rahustamiseks.

Peale tänast päeva olid meie mõisakooli töötajad mõistnud, kui oluline on kõigepealt tunnetada iseennast, olla tänulik iseendale, mitte karta emotsioone. Olime kõik pärast harjutusi rahulikumad, teadlikumad.

Tõdesime, et harjutustega tuleb kindlasti jätkata, sest nagu öeldud, ainult teadmisest ei piisa, tuleb ka läbi proovida.

P.S. Kui vaim on valla, siis märkad, kui kaunis on ümbrus. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar