teisipäev, 24. oktoober 2023

Tenerife: 1.päev


Alustasime oma teekonda 22. oktoobri varahommikul Riiast. Esimene lend viis meid Šotimaale Edinburghi ja sealt juba pikk lennureis edasi Lõuna-Tenerifele, täpsemini Playa de Las Americas asulasse. Tenerife on Atlandi ookeanis Kanaari saarte suurim ja kõrgeim saar ning väga armastatud turismipiirkond. Inimesed on sõbralikud ning hakkama saab kenasti ka inglise keelega.

Kuigi Tenerifele jõudsime alles õhtul, kui päike just loojus (see oli nende aja järgi umbes kell 19, Eestis on siis kell 21),  võttis meid siiski vastu imeliselt soe ja mõnus suveõhk. 

Järgmisel hommikul, 23. oktoobril kohtusime oma koolitaja Gabrielaga ja algaski meie kauaoodatud koolitus " Mindfulness", mille eesmärgiks on suurendada õpetaja eneseväljendusoskust, oskust toime tulla stressiga, erinevate emotsioonidega, leida viise olla hetkes ja mitte üle muretseda, kuidas ennast oma töös mitte ära kaotada ja mitte läbi põleda, leida vaimset tasakaalu. 

Lisaks kõigele saavad koolitusel õpetajad inglise keele kümblust ning suhelda erinevate riikide õpetajatega, jagada kogemusi ja rõõme. Tegemist on igati praktilise kursusega, õpitakse mitmeid erinevaid tehnikaid, kuidas saavutada vaimne ja füüsiline tasakaal.

Meie õppegrupis on õpetajaid Leedust, Poolast, Soomest ning üks julge härra ka Saksamaalt. 

Esimene päev koosnes kursuse tutvustusest. Seejärel viidi meid rannakohvikusse vaatega Atlandi ookeanile, et veidi vabamas, mitte nii "loengu" moodi keskkonnas vaimseid tehnikaid katsetada. Saime tuttavaks teiste osalistega. Tõdesime, et kõikide õpetajate mured ja rõõmud on vaatamata riigipiiridele sarnased. 

Praktiseerisime mitut erinevat tähelepanu koondamise harjutust, mida saaks hiljem kasutada ka õppetundidest. Saime näpunäiteid, kuidas tähtsustada iseennast antud hetkes. Õppisime tehnikaid, kuidas ka endale osata öelda STOP, võtta olukorrast PAUS. Ei pea kõigega kohe ja korraga tegelema. Tuleb olla hetkes ja väärtustada seda hetke ja ennast, et jõuda hiljem teha rohkem. Tuleb õppida eristama, mis on hetkel kõige tähtsam ja mis mitte 

Oli ülimalt tore esimene tutvumispäev. 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar