teisipäev, 30. aprill 2024

Porto, 2. päev

 Oma teisel koolituspäeval õppisime põhjalikumalt juhtimise kohta. Arutlesime, mis peaks üldse olema juhi roll ning kuidas see on ajas muutunud. Koolitaja Sara tutvustas meile erinevaid juhitüüpe ning mõtisklesime üheskoos, millises olukorras milline juhtimisstiil sobida võiks, mis on on iga stiili head ja vead ning jagasime oma muljeid ja kogemusi.

Tegime põnevat rühmatöö ülesannet, kus iga meeskonna juhid pidid kehastame erinevat juhistiili ning sel viisil oma meeskonna võimalikult hea tulemuseni juhtima. Meie Helian sai ülesandeks olla autokraatlik juht, kes ütleb, kes mida peab tegema ega lase grupiliikmetel ise mõelda ega initsiatiivi üles näidata. Monika aga oli demokraatlik juht, kelle rühmas võeti kõik otsused vastu üheskoos arutades.

Pidime 15 minuti jooksul tegema spagettides võimalikult kõrge torni. Võitjateks tuli Rumeenia-Itaalia tiim, kuid huumorit ja innukat üheskoos pusimist jagus kõigile tiimidele.

Väga huvitavaks osaks Erasmuse õpirännete juures on alati just ka võimalus rääkida teiste riikide õpetajatega nende haridussüsteemist, kogemustest, muredest ja rõõmudest. See on väga rikastav ja mõtlemapanev ning samuti suurepärane võimalus inglise keelt praktiseerida ning saada julgemaks, laiema silmaringiga inimeseks.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar