kolmapäev, 1. mai 2024

Porto, 3. päev

 Kuigi puhkepäev ja töörahvapüha on ka siin, Portugalis, koolitusime meie ikka täie hooga. 

Täna saime teadlikumaks efektiivsetest suhtlemisviisidest ning arutlesime, millist rolli suhtluses mängivad hääletämber ja -toon, kehakeel, mõtete selge väljendamine, teise osapoole seisukoha mõistmine ning oma mõtete selge sõnastamine.

Uurisime, miks on nii raske võtta vastu tagasisidet ja kuidas seda saaks paremini teha, kui ometi on see suurepärane võimalus areneda.

Palju rääkisime ka emotsionaalsest intelligentsusest ja sellest, kuidas selle arendamine on elukestev protsess, miski, mida tuleb pidevalt arendad. Emotsionaalset intelligentsust saab parandada esmalt oma emotsioonidest teadlik olles, teadlikult pause võttes ja oma enesetunnet teadvustades, sügavalt hingates. Oluline on analüüsida, mis on see, mis igaüht motiveerib. Mingi uue projektiga alustades oleme enamasti väga õhinas ja teeme asju suure innuga, raskem on aga leida jõudu jätkamiseks, kui tekivad raskused.

Tegime ka lõbusat meeskonnaülesannet, nö joonistamisega telefonimängu. Pidime aru saama, mida meie taga olev inimene meie seljale joonistas ja joonistama sama asja enda ees seisva inimese seljale. Ütleme nii, et pardikesest, mis oli esialgsel pildil ja mida joonistada tuleb, valmisid väga huvitavad variandid.

Oleme omavahel väga mõnusalt klappima hakanud oma grupiga ja meie igapäevased diskussioonid ja õhtused ühised tegevused on väga toredad.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar