neljapäev, 2. mai 2024

Porto, 4. päev

 Aeg lendab linnutiivul ja juba ongi käes meie eelviimane koolituspäev. Tänasteks teemadeks olid koolijuhtide võimalused koolielu paremaks muutmiseks.

Juhi oluliseks rolliks on panna meeskonnaliikmed end hästi tundma: pakkuma noortele õpetajatele tuge ja mentoreid; olema ise eeskujuks elukestva õppimisega ja motiveerima õpetajaidki nii end pidevalt arendama ja koolitama; püüdma pakkuda õpetajatele tööks vajalikke vahendeid: õppematerjalid, tehnoloogia jne).

Koolijuhi ülesandeks on samuti õpilaste julgustamine ja koolielu puudutavate otsuste juurde kaasamine.

Tänane rühmatöö oli väikese trikiga: iga grupi juht sai näha üht Legodest ehitatud konstruktsiooni ja seejärel koos talle antud klotsidega naasma oma grupi juurde ja nendega üheskoos samasuguse konstruktsiooni ehitama. Trikk oli aga selles, et meile ei antud kellelegi täpselt samasuguse konstruktsiooni ehitamise jagu klotse, neid oli vähem ja need oli teistsugused. Ülesanne aitas mõista, et päriseluski on sageli olukordi, kus ei saa päris täpselt aru, mida tegema peab või siis teame, mida tahame teha, kuid vajalikke ressursse napib. Sellisel hetkel tuleb mõista, et kõik ei saagi olla täiuslik ning tuleb leida viis, kuidas olemasolevate vahendite saavutada parim tulemus.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar